Antreprenoriat Horticultură și Peisagistică

 

Oșan Mitre Ioana

Anul absolvirii : 2017

Functie: Manager operational

https://www.facebook.com/fermasteluta

Ferma Steluța este o afacere de familie. Eu, împreună cu frații mei Dan și Diana, am fost de mici implicați în “viața” din livezi, astfel că pomii au ajuns să fie pentru noi, o pasiune. Am deprins tainele profesiei de la părinții mei, care sunt specialiști. În forma juridică actuală, Ferma Steluța a renăscut din anul 2010, când s-a demarat un proiect european de înființare de plantații pomicole noi, cu tehnologii ultramoderne, care pun accent, în primul rând, pe calitatea produselor.

Anul trecut, pe un proiect nou, am finalizat și construcția unui depozit frigorific cu atmosferă controlată, cu capacitate de 1000 tone și a unor linii de procesare suc de mere, fructe deshidratate, gemuri de fructe și de fabricare de cidru.

Produsele Fermei Steluta se găsesc în toate marile lanțurile comerciale: Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi.

Cu stimă,

Dr. Ing. Oșan Mitre Ioana

0767.420.170


 

 

Claudia Uglea este absolventă al programului de studii Peisagistică, promoția 2016-2020. Și-a îndeplinit studiile universitare urmând masterul Proiectarea, Amenajarea și Întreținerea Spațiilor Verzi în cadrul universității noastre.

Din anul 2020 activează în domeniu ca și freelancer, iar din 2021 ca administrator al societății comerciale Recreativ Arhitectură Peisageră SRL, având ca și responsabilități principale dezvoltarea de strategii moderne sau avansate, metode și politici pentru amenajarea, planificarea și managementul peisajelor la nivelul unităților administrativ-teritoriale, analizarea și evaluarea impactului proiectelor asupra mediului și integrarea elementelor de durabilitate și conservare a resurselor în designul peisajelor.

TESTIMONIAL

Anii de studiu m-au ajutat să dobândesc o înțelegere profundă a principiilor de design, selecției de plante, analizei sitului, tehnicilor de construcție și practicilor durabile. Experiența acumulată mi-a oferit expertiza necesară pentru a aborda o gamă largă de proiecte și provocări în carieră.


 

Mă numesc Baniță Sabin Ioan. De origine sunt din Dealu Mare, una dintre cele mai renumite zone viticole din Estul Europei, acolo unde am copilărit și am crescut printre vii și crame.  Pasiunea pentru vița de vie și oenologie, a apărut încă din primii ani de liceu. Încă de atunci, stagiile de practică și ucenicie le-am desfășurat în cadrul cramei cu vinuri de excelență, SERVE (Societe Euro-Roumaine des Vins d’Excellence).

Studiile de specialitate le-am urmat la Cluj-Napoca. Am absolvit programul de studii Horticultură promoția 2020, din cadrul Facultății de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală. Am continuat formarea academică în cadrul universității, cu un master în Tehnologia Producerii şi Valorificării Vinurilor Speciale și a Produselor Derivate, între timp continuând activitatea în domeniul viniviticol. Pentru a mă perfecționa în viticultură și oenologie, am ales să continui studiile în cadrul doctoratului. În prezent, sunt creator, degustator de vinuri și fac parte din noua generație de oenologi la Crama ,,Societe Euro-Roumaine des Vins d’Excellence” (SERVE).