A&Ș Zootehnie și Biotehnologii
ing. Ioan URS
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Centrul Regional POPAM Cluj
Sunt inginer zootehnist absolvent al promoției 2005, după absolvire acordând o atenție deosebită pregătirii mele profesionale, astfel am urmat o serie de cursuri dintre care, amintesc în cadrul Centrului de Pregătire și Informare-UMP-MAKIS al USAMV București am dobândit competențe în Tehnologii modern și reglementări UE în acvacultură și marketingul produselor specifice, în perioada 2006-2008 am urmat în cadrul aceleași universități programul masteral Managementul calității și inovației, iar multe alte competențe am acumulat la pregătirile din cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.Activitatea mea profesională a debutat în anul 2005 ca inginer zootehnist la o fermă de crestere a suinelor din Germania, iar în anul 2006 am ocupat poziția de asistent manager la SC Seliza Internațional
SRL Bistrița, din august 2006 lucrez în cadrul MADR, actualmente fiind angajat în cadrul Centrului Regional POPAM Cluj.
Testimonial
Dragostea pentru animale am deprins-o de mic copil, în satul natal Telcișor, din jud. Bistrița-Năsăud, sat situat chiar la poalele Munților Rodnei, unde în gospodăria familiei am participat la îngrijirea animalelor.
Studenților din cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii le transmit că societatea/lumea are nevoie de specialiști buni în orice domeniu de activitate, dar mai mult decât atât, societatea are nevoie de oameni buni, fiți oameni buni și cu siguranță tot ceea ce veți oferi de dumneavoastră societății va fi de bună calitate, moral și legal indiferent că veți activa în domeniul privat sau domeniul public.
Facultatea pentru mine a fost locul în care am învățat cum și unde să caut informația. Cu siguranță, fără absolvirea cursurilor Facultății de Zootehnie nu aș fi putut fi ajunge specialist al Direcției politici în sectorul zootehnic din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Mierliță Daniel
Profesor universitar, Facultatea de Protectia Mediului, Departamentul de Zootehnie si Agroturism, Universitatea Oradea
Inginer zootehnist, absolvent al Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, USAMV Cluj-Napoca, promoția 1993 a obținut titlu de doctor în știință în anul 1999 în specializarea Nutriția si alimentația animalelor iar din anul 2016 a dobândit atestatul de abilitare fiind în prezent conducător de doctorat în cadrul Scolii doctorale de Stiințe Agricole Inginerești USAMV Cluj-Napoca Domeniul Zootehnie.
Cariera didactică a început-o imediat după finalizarea studiilor, în perioada 1993-2003 fiind, Preparator, Asistent universitar respectiv Sef lucrări în cadrul disciplinei Nutriția și Alimentația animalelor, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii USAMV Cluj-Napoca.
Din anul 2003 – prezent își continuă cariera didactică în cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Protectia Mediului, Departamentul de Zootehnie si Agroturism inițial ca Sef lucrări, ulterior Conferențiar (2004-2008), iar din 2008 Profesor universitar.
De-a lungul anilor a participat la cursuri de perfecționare: “Animal nutrition and feed compounder” – Anglia (1996); “Sheep and goat production traning program” – ACDVOCA SUA – Debrecen Agricultural University (1998); “Formarea în metode de consultanta agricola” – REBIAT – Project d´entraide Suisse Nuchâtel (2001).
Cariera stiințifică s-a îmbninat cu cea didactică fiind autor în 231 articole stiintifice din care 107 unic sau prim autor dintre care 36 (17 în calitate de autor principal) în jurnale cu factor de impact). La acestea se adaugă 15 Cărți publicate (7 unic autor, 1 pe plan international).
Testimonial
“Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii este experiența fundamentală, care mi-a permis să construiesc o carieră academică în domeniul nutriției și alimentației animalelor domestice. Abilitățile și competențele dobândite în perioada studenției au lăsat o amprentă importantă asupra dezvoltării mele academice: cercetarea științifică și cursurile pe care le predau sunt inovatoare pentru că se bazează pe o analiză interdisciplinară și devin relevante pentru profesia de inginer zootehnist. Deși opțiunea mea dea urma cursurile Facultății de Zootehnie și Biotehnologii a fost însoțită inițial de ezitare, nesiguranță și interogații, acum privind în trecut, pot spune că sunt sigur de decizia pe care am luat-o in urma cu multi ani, și că prin această decizie mi-am găsit drumul potrivit și locul care îmi lipsise până în acel moment. Zootehnia nu este nici simplă și nici frumoasă întotdeauna, insă satisfacția muncii prin rezultatele ei depășește de cele mai multe ori recompensa financiară. Facultatea aceasta este dificilă, dar nu imposibilă. Este o facultate de înaltă tehnicitate unde OAMENII care alcătuiesc comunitatea academică sunt cei care au făcut posibile succesul și prestigiul Zootehniei clujene. Este locul unde parcă niciunde nu este mai adevărat mottoul: „nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa”. Așadar, unui tânăr aflat la început de drum îi pot sugera să fie responsabil față de el însuși, și să aleagă Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii din Cluj-Napoca, care de fapt nu este doar o facultate unde poți învăța o meserie, ci mai degrabă una care te pregăteşte într-un mod general pentru viaţa de după studenţie. Urmați-vă visurile!”
Chreches Ioan Aurel
Sef lucrări, Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca
Inginer zootehnist, absolvent al Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, USAMV Cluj-Napoca, promoția 2003, a obținut titlu de doctor în Inginerie Mecanică în anul 2013, iar din anul 2016 este Sef lucrări în cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, Universitatatea Tehnică din Cluj Napoca, Departamentul de Autovehicule Rutiere și Transporturi. Este autor la 46 lucrări științifice precum și prim autor sau coautor la 5 volume de carte. În 2014 a fost distins cu Diploma Asociației Generale a Inginerilor din România în domeniul Ingineria construcțiilor de mașini, pentru lucrarea “Compendii din rezistența materialelor”.
De-a lungul anilor a participat la cursuri de perfecționare: Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, Curs de pregătire pentru înalți funcționari publici în domeniul situațiilor de urgență, Specialist managementul deșeurilor COR 325713, Expert achiziții publice cod COR 214946, Manager proiect cod COR 242101, Formator cod COR 242401.
Cariera didactică a fost completată de cea administrativă iar în perioada august 2017 – decembrie 2019 a fost Prefectul județului Cluj. Din 2020 este Președinte al Filialei Cluj a Asociației Generale a Inginerilor din România – (AGIR).
Testimonial
“În Cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii am petrecut o perioadă memorabilă a vieții (anii 1998-2003), în care energia vârstei, completată de curiozitatea și dorința de a cunoaște s-au împletit într-un mod deosebit cu ceea ce oferă această specializare. Pot spune că Facultatea de Zootehnie, prin cursurile prevăzute în planurile de învățământ și prin cadrele didactice, a contribuit din plin la structurarea unei gândiri, analitice, critice și constructive, ceea ce mi-a fost de mare folos în viață, indiferent de domeniile în care am activat. Ca o concluzie, sunt mândru și recunoscător că fac parte din marea familie a inginerilor zootehniști, din USAMV Cluj-Napoca.”
Bud Ioan
Membru de Onoare al Academei de Stiințe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” coordonatorul Secției de Zootehnie – filiala Cluj a A.S.A.S.
Inginer zootehnist, promoția 1973 a obținut titlu de doctor în agronomie în anul 1984 iar din anul 2001 a devenit conducător de doctorat în cadrul Scolii doctorale USAMV Cluj.
Cariera didactică a început-o imediat după finalizarea studiilor, ca asistent stagiar în perioada 1973-1976 ulterior urmând toate treptele carierei didactice și anume: Asistent universitar în perioada 1976-1990, Sef lucrări 1990-1992, Conferențiar 1992-1996 respectiv Profesor universitar 1996-2011 și Profesor asociat între anii 2011-2016 în cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii USAMV Cluj-Napoca, conducând catedra de Dscipline tehnologice timp de 8 ani.
Dintre disciplinele predate pe parcursul anilor amintim: Acvacultură, Iepuri, animale de blană și vânat, Ciprinicultură, Chinologie, Animale de companie, Salmonicultură, Economia vanatului.
Cariera stiințifică s-a îmbninat cu cea didactică fiind coordonator al unor programe de colaborare și asistență tehnică cu unitățile de cercetare și producție din țară privind aplicarea celor mai noi tehnologii în domeniul acvaculturii, combaterea principalilor factori cu implicații negative în producție, analiza materialului genetic, modernizarea și actualizarea unor tehnologii de hrănire, testarea unor aditivi furajeri, implementarea unor tehnologii moderne, etc. Director a trei proiecte de cercetare și membru în numerase alte proiecte de cercetare a căror rezultate au fost publicate în numeroase articole stiintifice. A publicat de asemenea 70 cărți obținând 4 premii academice; Premiul „Ion Ionescu de la Brad” al Academiei Române, 1995 și Premiul „Teodor Bușnită” al Academiei de Științe Agricole și Silvice, 2008 și Premiul Virgil Gligor al Academiei Oamenilor de știință 2011, Premiul „George K Constantinescu al Academiei de Științe Agricole și Silvice 2022”
A participat la formarea unei noi rase de iepuri – Uriașul de Transilvania și a obținut două brevete de invenție: Brevet de invenție nr 123451/29.06.2012. Titlul brevetului „Procedeu pentru creșterea dimensiunilor corporale la masculi spreciali de pești ornamentali Guppy (Poecilia Reticulata)”
Brevet de invenție nr 123452/29.06.2012. Titlul Brevetului „Procedeu de Obținere a unei linii criorezistente, homozigote de pești ornamentali Guppy(Poecilia Reticulata)”
În prezent este Membru de Onoare al Academei de Stiințe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” fiind coordonatorul Secției de Zootehnie – filiala Cluj a A.S.A.S.
Testimonial
Însemnări din anii studenției
Opțiunea pentru Facultate de Zootehnie a fost o intamplare, un hazard, dar în același timp o binefacere care mi-a asigurat un viitor relativ liniștit și un domeniu de activitate fascinant care m-a cucerit pentru totdeauna.
Evident că perioada studenției a fost cea mai fascinantă, fertilă, frumoasă, veselă și plină de bucuriile tinereții și chiar fără să vreau revin extrem de des la această etapă superbă din tinerețea mea.
Școala generală este deosebit de importantă pentru că creează fundația cunoștințelor generale, după care urmează frumusețea și romantismul liceului cu acumulări serioase pe toate planurile, cu desăvarșirea vocabularului, dar cea mai importantă, cea mai inconfundabilă și nerepetabilă perioadă a studiilor o reprezintă facultatea, studenția, haidelbergul tinereții.
Facultatea a însemnat pentru mine un vis al tinereții implinit, prilej de a mă desprinde de grijirile și incertitudinile care mă apăsau de teama necunoașterii viitorului meu, astfel că odată intrat la facultate am devenit mult mai liniștit sufletește, încercând să mă regăsesc pe mine, să prind curaj, să caut și să sper în realizarea visurilor mele. Orice încercare de a evoca viața în momentele ei cele mai interesante, de concentrare și de efervescență, rămane inevitabil destul de sumară. Bogăția și diversitatea clipelor, a trăirilor, aspectele ei extrem de variate, de colosale, de complexe ne scapă și de cele mai multe ori se pierd sau se diluează. Rămân doar
amintirile personale și imaginile celor foarte apropiați de noi sau al personalităților care au dat într-adevăr un sens definitoriu desfășurării evenimentelor.
Alegerea mea de ultimă clipă pentru această facultate nu numai că mi-a dat oportunitatea deosebită în care să mă afirm, dar și potrivirea perfectă cu visele mele din copilărie și anume să iubesc, să admir și să fiu fascinat de viața, activitatea și comportamentul celor ce nu cuvântă – animalele, păsările și peștii.
Toată viața am fost tentat să mă îndrept spre necunoscut și în cazul de față chiar dacă nu știam ceva concret despre noua mea facultate, domeniu ales mi-a venit ca o mănușă, astfel că am avut ocazia să pătrund de-a lungul vieții în cele mai adânci taine din lumea animală terestră și cea subacvatică la îmbelșugatele scenarii ale misterelor vieții, a celor ce nu cuvântă.
Am avut șansa și norocul să desprind tainele zootehniei beneficiind de o elită de profesorii, care puneau accent pe o bogată documentație teoretică și o muncă tenace de cercetare în unitățile de producție stimuland permanent cercetarea științifică și implementarea noilor cuceriri ale științei în procesele de producție.
Facultatea nu a fost ușoară așa cum mai cred unii, facultatea a fost și este foarte importantă ca modalitate de formarea și perfecționare individuală a omului dar și pentru clădirea unei platforme de gândire și așezare pe un anumit palier al personalității, pe respectare valorilor autentice, pe echilibru și raționament.
Este extrem de uimitor cât de puternic te poate marca și influența un cadru didactic la vârsta la care ești permanent în căutarea de repere, de modele, de exemple concrete.
Cu urcușuri și coborașuri, cu succese sau neîmpliniri drumul în viață este impregnat și cu aroma momentelor afective care te marchează, asemenea plaiurilor natale, momente care-ți oferă clipe de relaxare și meditație, contemplare și visare, etc. Acestea sunt cele ce răman, cele care contează restul …
Viața de student este foarte frumoasă și nu poate să o înțeleagă in totalitate în esența ei decat cel care a avut ocazia să trăiască această perioadă din viață. Este în același timp foarte solicitantă cu numeroase tentații dintre cele mai diverse și iți dă impresia că nu-ți mai ajunge timpul, dar dacă ești hotărat, ordonat și vrei să faci ceva bun pentru viitorul tău trebuie să-ți drămuiești bine timpul și mai ales să fi capabil să renunți la multe tentații in viață altfel ajungi la regrete tardive.
Chiar dacă am terminat cu medie ridicată nu pot să mă consider că fac parte din categoria „tocilarilor”, sportul și muzica ocupând-mi poate mai mult timp decât studiul individual în studenție în schimb vreau să menționez că nu știu să fi lipsit de la cursuri sau lucrări practice decât in cazuri extreme și foarte rar, astfel că în sesiune eram solicitat să le dau cursuri și la alți colegi care lipsiseră sau nu-și luau cursuri.
Pe vremea studenției mele nu existau cu două excepții cursuri editate și notițele erau deosebit de importante pentru examene. De asemenea bibliotecile erau mai sărace și cu multe informații depășite sau perimate.
Exigența la examene era foarte mare și în fiecare an un anumit procent nu reușea să-și ia examenele și repetau anul. Nu puteai să intri la examen dacă în prealabil nu ai luat notă de trecere la lucrările practice, iar acestea din urmă erau foarte dificile din cauza asistenților care erau mai exigenți dornici ca să se remarce, dar mai rigizi comparativ cu profesorii consacrați deja.
Chiar dacă din perioada studenției am realizat doar în parte însemnătatea cunoștințelor și informațiilor transmise de profesori, am conștientizat ceva mai tarziu că un mare dascăl nu este numai cel ce transmite informații profesionale de ultimă oră ci și cel care reușește să transmită și coordonatele vieții profesionale. Din acest considerent pot afirma cu certitudine că am beneficiat în proporție ridicată de cadre didactice de mare ținută profesională constituind pentru mine adevărate etaloane morale și profesionale.
Incă din studenția am început să conștientizez că de fapt individul este o construcție rezultată din numeroase variabile care interacționează în pasta culturală a vremurilor în care trăiește și nu poți face abstracție de ea, nu o poți neglija, nu te poți opune ei decât într-o anumită măsură.
Toată educația de acasă te pregătește pentru ceva, începi să cunoști și să respecți reguli, te apropii de ceea ce mai tarziu vor fi principiile de viață, ai în continuare la îndemână observația, comparația și ele îți aduc cunoștințele pe care mereu clădești și dezvolți.
Studenția nu a însemnat numai școală, ci și o viață culturală, în care teatrul, opera, concertele ne-au imbogățit sufletește, ne-au făcut mai buni, mai profunzi, mai bogați, mai fericiți, mai complecși și mai compleți.
Deosebite rămân amintirile de timpul anilor de studenție pe care le invocăm cu plăcută bucurie la întalnirile pe care le avem periodic după terminarea studenției, mai rare în primii ani și anuale în ultimii ani.
De asemenea frumoase și condimentate rămân amintirile de pe terenurile de fotbal, de la seratele studențești de la Casa de cultură sau de la diferitele cluburi și taverne, precum Victoria, Pescărușul, Chios, Fetițele vieneze, Metropol sau din vacanțele studențești de la munte (Bușteni, Izvorul Mureșului, Costinești).
Și în cămine era permanent o atmosferă de studiu și distracție încat nici nu mi-am dat seama cat de repede au trecut anii studenției.
Retrăiesc cu nostalgie momente extrem de fericite când îmi luam chitara și împreună cu alți 4-5 colegi mergeam și dădeam serenade la căminul de fete de la Biologie, Medicină sau Filologie și eram tratați cu prăjituri și alte bunătăți. De asemenea îmi amintesc de borcaniadele din Complexul Studențesc care aveau loc noapte, cînd zeci de borcane cu apă erau aruncate de la geamuri și explodau creând clipe de panică dar și de distracție copilărească tinerească.
Seratele studențești erau adevărate sărbători în care studenții de la diverse facultăți socializam, se legau prietenii și multe dintre ele se finalizau la primărie. Un tânăr după părerea mea trăiește cu adevărat și este relativ fericit numai dacă este într-un loc potrivit cu aspirațiile lui, într-un mediu stimulativ unde face cu pasiune ceea ce trebuie, cu dăruire și cu suflet și vede mai repede sau mai tarziu și rezultate palpabile, altfel este un om trist, neînțeles și invidios pe alții.
Facultatea a însemnat pe langă perioada de fructuoase acumulări a cunoștințelor fundamentale și de specialitate în fascinantul domeniu ales și o modelare a caracterului o perioadă de redescoperire a unor noi valențe pe care cu siguranță nu le bănuiam.
Pe langă orele de curs și lucrări practice făceam dese vizite de documentare în cele mai reprezentative unități din Transilvania, ceea ce ne îmbogățea și ne convingea de veridicitatea informațiilor teoretice de la curs.
Tot în perioada studenției am beneficiat și de tabere studențești dintre care cea de la Izvorul Mureșului și cea de la Costinești au fost cele mai plăcute și mai încărcate de evenimente culturale deosebite. Am făcut parte și din comandamentele acestor două tabere cu sarcini pe linie culturală. De asemenea am cîntat ca solist la cluburile Victoria, Libertatea, Steaua Roșie, la clubul Agronomia și la Casa studenților. La clubul Victoria instructor era tanărul actor
Dorel Vișan viitorul maestru al teatrului românesc iar printre ceilalți participanți la concerte era și Dumitru Farcaș taragotist de excepție care-și începea ascensiunea rapidă spre culmile performanței.
La terminarea anului IV am aflat că anul meu de studii este impărțit în două cu un grup ce avea un itinerar ce cuprinde partea de vest și centru a Romaniei din care grup făceam și eu parte și al doilea grup care avea traseul pe partea de est a țării și cu intoarcerea prin centrul țării.
Pe langă bogăția obiectivelor pe care le-am vizitat și în care am avut ocazia să vedem cele mai reprezentative unități din domeniul zootehniei am vizitat și obiective turistice deosebit de interesante.
Iată doar câteva din gândurile ce-mi răscolesc amintirile perioadei studențești cea mai frumoasă mai dinamică și mai acumulativă din viața mea.
Prof. dr. ing. Ioan Bud
Membru de Onoare ASAS
Cluj Napoca, 02.11.2022
Hettig Andrea
Content Operations Manager, QIAGEN Redwood City USA
Inginer biotehnolog, absolvent al Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, USAMV Cluj-Napoca, promoția 2006, își continuă studiile prin programul de master Inginerie genetică și biotehnologii de reproducție în producția animalelor (2006-2008), iar în anul 2011 obține titlul de doctor în specializarea Biologia reproducției.
Cariera științifică a început-o imediat după finalizarea studiilor, prin parcurgerea stagiului de doctorat ca doctorand cu frecvență în perioada 2007-2011 fiind membru în echipe de cercetare în cadrul a două proiecte PN II Parteneriate și a unui proiect PNII Idei desfășurate în cadrul Disciplinei Biologia reproducției, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii USAMV Cluj-Napoca, perioadă în care a publicat ca autor sau coautor 35 articole științifice.
Din anul 2012 este angajată în cadrul Ingenuity Systems Cluj devenită ulterior o companie Qiagen, inițial ca Scientific content curator, iar din anul 2013 ca Trainer – scientific content curation. În perioada 2014-2019 preia atributii administrative ocupând funcția de Genetic Data Content lead QIAGEN Bioinformatics, iar din 2019 se transferă la QIAGEN Redwood City USA, ocupând poziția de Content Operations Manager.
Testimonial
“Anii de facultate, masterat și doctorat au fost nu numai cei mai frumoși ani din viață dar și cele care au jucat un rol decisiv în formarea omului de știință, respectiv a persoanei ceea ce sunt azi.
Într-adevăr universitatea nu te pregătește exact pentru rolul pe care îl indeplinesti la un loc de munca, dar îți deschide orizontul intelectual, te ajuta în a-ti găsi vocația și a te îndrepta pe drumul pe care o sa îl urmezi în viața. Pentru mine universitatea noastra a fost nu doar un loc pentru a învăța, dar mai apoi a devenit o a doua casa și locul unde am căpătat prieteni de viață, cei care mă susțin și în prezent în afara universității!”
Roman Iulian
IVF Laboratory Manager, Sims IVF Dublin
Inginer biotehnolog, absolvent al Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, USAMV Cluj-Napoca, promoția 2007, își continuă studiile prin programul de master Inginerie genetică și biotehnologii de reproducție în producția animalelor (2007-2009) cu o teză de master axată pe selecția suplimentară a spermei pentru ICSI, iar în prezent este doctorand în specializarea Biologii de reproducție.
În perioada 2012 -2018 a fost angajat în cadrul Ingenuity Systems Cluj devenită ulterior o companie Qiagen, inițial ca Scientific content curator, ulterior ca Senior content scientist.
Din 2014 își începe cariera în domeniul embriologiei umane, inițial în România ca embriolog la Spitalul Metropolitan București (2014-2017) iar ulterior în Irlanda la Sims IVF (2017-2019), Rotunda IVF (2019-2020) și din 2020 este Manager al laboratorului de fecundație in vitro la Sims IVF Dublin, așadar este un embriolog clinic certificat ESHRE cu peste 10 ani de experiență în clinicile de fertilitate umană.
Rațiu Attila Cristian
Lector universitar, Facultatea de Biologie, Universitatea București
Inginer biotehnolog, absolvent al Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, USAMV Cluj-Napoca, promoția 2004, își continuă studiile prin programul de master Genetică (2004-2006) la Facultatea de Biologie, Universitatea București și ulerior studiile doctorale obținând titlul de Doctor în biologie în anul 2010 cu teza “Studii de genomică funcțională la Drosophila melanogaster”.
În perioada 2014-2015 urmeză cursurile postdoctorale “Influența unor factori genetici, microbieni și nutriționali asupra unor mutanți de Drosophila melanogaster – model experimental al sindromului Angelman” Universitatea din București – POSDRU/159/1.5/S/133391.
Urmează o serie de cursuri de perfecționare „Regional Training Course on Animal Genetics in Bioinformatics Tools and Microsatellite Analyses and Sequencing”(2010) International Atomic Energy Agency (IAEA), Viena, Austria. „Finding Hidden Messages in DNA (Bioinformatics I) – CK646SYCMHB5”, „Genome Sequencing (Bioinformatics II) – NZSFWRSPQUJV” și „Comparing Genes, Proteins, and Genomes (Bioinformatics III) – XCRZXHSD28MY” (2017 – cursuri on line) Universitatea din California, San Diego.
Începând din 2007 desfășoară activitate de cercetare la Departamentul de Genetică, Facultatea de Biologie, Universitatea București, coordonator sau membru al echipei, în proiecte științifice care studiază diferite aspecte ale dezvoltării și analizei genetice la Drosophila melanogaster.
In perioada 2011 -2019 ocupă și poziția de cercetător științific Departamentul de Biologie moleculară în cadrul SC Genetic Lab SRL, iar în perioada 2012-2013 Research Specialist Mutation Curator Ingenuity Systems SRL.
Activitatea didactică o desfășoară în cadrul Departamentului de Genetică, Facultatea de Biologie, Universitatea București, România începând din 2013 iar din 2019 devine cadru didactic titular ocupând postul de Lector universitar în cadrul departamentului de Genetică, Facultatea de Biologie, Universitatea București la disciplinele Genomică, Generarea, interpretarea și valorificarea datelor experimentale, Aplicații ale bioinformaticii în genomica microbiană și imunologie, Analiză genetică avansată.